CASTANEA in Joyeuse – Ardèche

Castanea bevindt zich in het zuiden van Ardèche aan de uitlopers van de Cevennen, meer precies in de streek nabij de Beaume en de Drobie-rivieren.
De site, beheerd door de 14 kleine omliggende gemeenten, bevindt zich in een oud 17de-eeuws klooster in het historische centrum van het pittoreske stadje Joyeuse.
De tentoonstelling traceert de belangrijke rol van de kastanjeboom als « broodboom » doorheen de eeuwen, maar ook de cultuur van de tamme kastanje zoals deze heden in Zuid-Frankrijk nog steeds sterk aanwezig is, komt aan bod. Je vindt er informatie over botanische aspecten van de tamme kastanje  alsook over het arbeidsintensieve werk in kastanjeboomgaarden: van de verzorging van de boom in het voorjaar, de oogst van de vruchten in het najaar tot het drogen en pellen in de winter.
In het museumwinkeltje vind je vele lekkernijen: kastanjehoning, peperkoek, zanddeegkoekjes op basis van kastanjemeel, maar ook paté met kastanjes, kastanjejam en kastanjelikeur.... Al onze producten zijn rechtstreeks  afkomstig van kastanjeboeren uit de streek die tamme kastanjes uit hun eigen boomgaarden gebruikten.
Bovendien vind je in het winkeltje natuurlijk ook kookboeken met lekkere recepten en leuke hebbedingetjes.

Gemiddelde duur van het bezoek : 45 minuten

2019

Juli & augustus Dinsdag tot vrijdag: van 10 uur tot 18 uur
Maandag, zaterdag en zondag: van 14 uur tot 18 uur
september & oktober Dinsdag tot zondag: van 14 uur tot 18 uur

Prijzen

Volwassene 6.50 €
 Jongeren (11 tot 17 jaar) 5.00 €
 Kinderen (6 tot 10 jaar) 3.00 €

Groepstarieven

Volwassenen (vanaf 15 personen) / Met reservering 10 dagen van tevoren : 0033 4 75 39 90 66 /contact@castanea-ardeche.com

Rondleiding in het kastanjemuseum  4.10 - 6.30 €